NOUTATI:

IN ATENTIA PENSIONARILOR BUCURESTENI! PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI A INITIAT PROGRAMUL "OCHELARI PENTRU VARSTA A TREIA" PRIN CARE SE VOR DECONTA 250 LEI DIN COSTUL OCHELARILOR DE VEDERE! Cabinetul nostru ofera consultatii Gratuite pentru pacientii care au trimitere de la medicul de familie!

Despre tensiunea intraoculara

Despre tensiunea intraoculara

Tensiunea intraoculara are o valoare medie de 16 mm/Hg +/– 5 unitati. Ca si in cazul tensiunii arteriale, valoarea tensiunii oculare variaza in conditii de stres, emotii negative, aport crescut de lichide, cafeina, condimente, consum de bauturi slab alcoolizate.
Aceste situatii duc la cresterea tensiunii intraoculare peste limita normalului in cazul persoanelor predispuse la glaucom.
Cresterea tensiunii intraoculare atrage dupa sine modificari ale fundului de ochi si modificari ale campului vizual. Dar inainte de a se declansa aceste modificari ireversibile, singurul semn ce poate fi detectat de oftalmolog este cresterea tensiunii intraoculare. 
ATENTIE! Glaucomul se instaleaza in tacere, nu doare, dar te lasa orb. Iar odata declansat reprezinta o boala pentru toata viata, care necesita tratament permanent si controale periodice la oftalmolog.

Va asteptam pentru verificarea tensiunii pana nu este prea tarziu!


« inapoi la sfaturi
Card fidelitate Descarca Imprima